Εργαστήρια επιχειρηματικότητας

Εργαστήρια Επιχειρηματικής Επιβίωσης και Ανάπτυξης – Εργαστήρια επιχειρηματικότητας

Διοργανώνονται σε συνεργασία με τοπικούς, επαγγελματικούς ή κλαδικούς φορείς (Επιμελητήρια, Δήμους ή Περιφέρειες, Επαγγελματικούς συνδέσμους και Συλλόγους καθώς και Συνεργατικά Δίκτυα)

Ενισχύουν σε γνώσεις και διορατικότητα και προτείνουν πρακτικές λύσεις, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και επίδοξους νέους επιχειρηματίες.

Στα εργαστήρια καλύπτονται πρακτικά οι απαραίτητες παράμετροι για επιχειρηματική επιβίωση και ανάπτυξη σε εποχές οικονομικής ύφεσης.

  • Βασικές αρχές οργάνωσης και διαχείρισης μιας μικρής επιχείρησης με τη μεθοδολογία του Epathlon Development Model© : μια μεθοδολογία κατανοητή και εφικτή από όλους που πάνω από όλα, φέρνει αποτέλεσμα και σας μαθαίνει πως να οργανωθείτε άμεσα και αποτελεσματικά.
  • Επιχειρηματική επιβίωση και ανάπτυξη : μείωση εξόδων χωρίς μείωση της ποιότητας – ανάπτυξη πωλήσεων χωρίς υπέρμετρες δαπάνες – προστιθέμενη αξία. Μάθετε πως να δημιουργείτε, όχι απλά πελάτες αλλά «οπαδούς».
  • Σχεδιασμός ενός πραγματοποιήσημου επιχειρηματικού πλάνου  : η πραγματική του σημασία
  • Εργαλεία Μάρκετινγκ και προβολής με χαμηλό ή και μηδενικό κόστος (παραδοσιακό και διαδικτυακό).
  • Μεταφορά εμπειρίας και βέλτιστες πρακτικές : «τι κάνουν και πως το κάνουν όσοι επιτυγχάνουν στις δύσκολες εποχές»
  • Εφαρμογή καινοτομίας : τι είναι και πως αυτό επιτυγχάνεται σε μια παραδοσιακή επιχείρηση ;
  • Εξωστρέφεια : προκλήσεις και ευκαιρίες στην Ελλάδα του 2017-2020
  • Χρήση τεχνολογίας ως εργαλείο υποστήριξης και όχι ως αυτοσκοπός . Με ποιό τρόπο δε θα «χαθείτε» στις αμέτρητες επιλογές . Πως και γιατί για κάθε τύπο επιχείρησης και κάθε επίπεδο εξοικείωσης.
  • Συνεργατικά δίκτυα , ανάπτυξη δικτύου συνεργατών και στρατηγικών συνεργασιών : Η ισχύς εν τη ενώσει !
  • Εργαλεία Χρηματοδότησης και ΕΣΠΑ – Μάθετε τα μεγαλύτερα μυστικά ώστε να εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που παρέχονται και πως να αποφεύγετε τις παγίδες και τις…»σειρήνες» που υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια.

Δομή και διάρκεια εργαστηρίου :

Ημέρα 1

-8 ώρες –  Διεξαγωγή ομαδικού εργαστηρίου σε ομάδες έως 20 ατόμων

Ημέρα 2

-8 ώρες κατατμημένες σε 8 ωριαίες ατομικές προγραμματισμένες εμπιστευτικές συνεδρίες. Απευθύνονται σε όσους επιθυμούν προσωπική συμβουλευτική από τους εισηγητές. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, η συμβουλευτική γίνεται αποκλειστικά για τις προκλήσεις του συμμετέχοντα και για αυτό απαιτείται έγκαιρη δέσμευση και προετοιμασία.

Εισηγητές :

Λίλιαν Κούτση

Οικονομολόγος με 25ετή εμπειρία

Σύμβουλος Διαχείρισης Επενδυτικών Συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ) και του Αναπτυξιακού Νόμου σε ΟΤΑ, φορείς και ιδιώτες.

Ειδική στην οργάνωση μελετών και την επιχειρησιακή έρευνα.

Παναγιώτης Παπαγαπίου

Business Coach με 20ετή εμπειρία

Ειδικός στη καθοδήγηση επιχειρήσεων και στελεχών με εστίαση την αύξηση της αποδοτικότητας και τη διαχείριση των αρνητικών επιδράσεων της οικονομικής ύφεσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.