Ταυτότητα

Η προσωπική σχέση στο επίκεντρο
Panagiotis PapagapiouΟ Παναγιώτης Παπαγαπίου είναι ο ιδρυτής της EPATHLON E.E. (2006) και εμπλέκεται προσωπικά σε όλα τα έργα που αναλαμβάνει η εταιρεία.

Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Ο.Π.Α.) και συνέχισε με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Marketing και την Ψυχολογία της Συμπεριφοράς ενώ ήδη εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα. Απέκτησε σημαντική εμπειρία στην Ελληνική και διεθνή αγορά της τεχνολογίας και των υπηρεσιών συν-εργαζόμενος με μεγάλες Ελληνικές και Πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ανέλαβε ρόλους απαιτητικούς και πολυδιάστατους, που συνδεόντουσαν άμεσα με τον στρατηγικό σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων υψηλής πολυπλοκότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα, που συχνά έπρεπε να συνδυάσουν την ανάγκη για άμεσες και ασφαλείς αποφάσεις με τη συμμετοχή στελεχών, ομάδων ή συνεργατών με διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις.

      Οπαδός της πεποίθησης πως υιοθετώντας τη σωστή στάση, με επιμονή και πρόγραμμα, όλα είναι εφικτά, επένδυσε στην περαιτέρω εκπαίδευση και εξειδίκευσή του σε δεξιότητες όπως η αποτελεσματική επικοινωνία και η καθοδήγηση (σε επιχειρηματίες, στελέχη ή ομάδες) με σκοπό την αποτελεσματικότητα και την αύξηση της απόδοσης κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, μελετώντας και παρακολουθώντας σεμινάρια και εκδηλώσεις στους τομείς που τον ενδιαφέρουν (κυρίως της τεχνολογίας, του marketing, της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της νευροεπιστήμης).

     Είναι πιστοποιημένος NLP Coach (από το American Board of NLP) και μεταξύ άλλων εξειδικεύεται σε τεχνικές όπως : Creating your future technique ® , Body Language for Leaders, Transactional Analysis, Mastermind Performance, Personal Breakthrough και άλλες, έχοντας εμπειρία με πάνω από 5.000 ώρες ατομικών συνεδριών και ομαδικών εργαστηρίων καθοδήγησης. Έχει προσφέρει υπηρεσίες σε πάνω από 3.500 στελέχη και επιχειρηματίες από διάφορους τομείς της αγοράς, μέσα από ατομική ή ομαδική καθοδήγηση και ομαδικά βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας , καινοτομίας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης πωλήσεων.

     Η μεθοδολογία που ακολουθεί, ακολουθεί τη φιλοσοφία πως απαιτείται εναρμόνιση τριών «δυνάμεων» (ή συνιστωσών) που στηρίζουν την κάθε επιχειρηματική και όχι μόνο, προσπάθεια. Άνθρωποι, κατάλληλες διαδικασίες και συμπεριφορά. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για την επιτυχή έκβαση κάθε προσπάθειας, στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος και η συμπεριφορά που υιοθετεί. Είτε πρόκειται για τον ίδιο μας τον εαυτό, είτε αφορά στον πελάτη που απευθυνόμαστε, είτε αφορά στην αξιολόγηση, ενδυνάμωση, εξέλιξη του εμπλεκόμενου ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, αλλά όχι τελευταίο σε σημαντικότητα, ο σχεδιασμός των πλέον αποδοτικών διαδικασιών που θα επιτρέψουν την επίτευξη των απαραίτητων στόχων μέσα από την υιοθέτηση της σωστής συμπεριφοράς (ή στάσης) των ανθρώπων απέναντι στις διαδικασίες (συχνά πρόκειται για συνήθειες) που σχεδόν πάντα σχετίζονται με την πρόκληση μιας διαφαινόμενης αλλαγής .

     Επίσης είναι Πιστοποιημένος και Βραβευμένος, Μέντορας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Business Mentors program 2013). Εξειδικεύεται σε θέματα νέας επιχειρηματικότητας, εισαγωγής και εφαρμογής καινοτομίας και περιπτώσεις διάδοχων καταστάσεων (μετάβαση μιας επιχείρησης από μια παλαιότερη γενεά σε μια νεότερη).

     Αρθρογραφεί μεταξύ άλλων, για θέματα επιχειρηματικής οργάνωσης, αντιμετώπισης επιχειρηματικών προκλήσεων, επιχειρηματικής επιβίωσης και ανάπτυξης, ανάπτυξης πωλήσεων και διαχείρισης δικτύου συνεργατών, στρατηγικού marketing, αποτελεσματικής εταιρικής επικοινωνίας, καινοτομίας , δημιουργίας προστιθέμενης αξίας μέσω τεχνολογίας και εξωστρέφειας.

EPATHLON